пʼятниця, 15 грудня 2023 р.

Сторі тайм: Агнешка Ножинська-Дем`янюк «Дарунок Різдвяної зірки»

 

Сторі тайм: Агнешка Ножинська-Дем`янюк «Дарунок Різдвяної зірки»

 

Аґнешка Ножинська-Дем’янюк — польська письменниця, журналістка, філологиня. Авторка численних книжок для дітей і підлітків, а також дидактичних матеріалів для навчання й розвитку.

Зимові свята неможливі без занурення в різдвяно-новорічні книжки. Різдвяні казки — це чудовий спосіб, провести зимові канікули в по-справжньому особливій чарівній атмосфері в родинному колі, забувши про всі негаразди та повсякденні турботи.

Книги для дітей  про Різдво — це завжди незвичайні, сповнені теплом та любов’ю історії. Книжка польської письменниці Аґнешки Ножинської-Дем’янюк «Дарунок Різдвяної зірки» — це збірник із шести святкових казок, які оповідають про різноманітні різдвяні пригоди головних героїв, Святого Миколая, Святвечір, Вифлеємську зірку, подарунки та багато іншого. Ця книжка немов просякнута сакральною магією Різдва й не залишить байдужою жодну дитину. Кожна казка — це окрема неповторна неймовірно повчальна історія, яку хочеться перечитувати знову і знову, відшуковувати нові сенси, переказувати й обговорювати між собою. У ній немає місця злу та несправедливості, жадібності та обману, ненависті та лицемірству, а як тільки вони з’являються, то їх відразу знищує нанівець атмосфера, яку дарує сяйво Різдвяної зірки.

Окремо також вирізняються гармонійні ілюстрації, які немовби світяться зсередини, адже зображені персонажі — слухняні й неслухняні діти, Святий Миколай, олені, феї та інші — які легко можуть зачарувати своїми добрими вчинками й примусити усміхатися навіть найчерствішу людину.

Новорічні казки змушують навіть дорослих повірити в диво. Адже, як відомо, усім нам  необхідно вірити у щось, щоб не втрачати надію на майбутнє. То чому б не вірити в дитячі книжки?



Немає коментарів:

Дописати коментар