середа, 23 березня 2022 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022! «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!».

     Шановні колеги, наприкінці березня в усіх дитячих бібліотеках країни традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це найбільше книжкове свято року!

 2022 під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!».

Пропонуємо провести на місцях:

           •  записати відео читань, щоб діти, які зараз знаходяться у гарячих регіонах нашої країни, могли слухати книги віддалено. Посилання на відео можна поширювати на сторінках бібліотек та власних профілях у соцмережах;

           • «Рятівна книга. Читацький щоденник» — це розповіді від наших читачів про книгу, що підтримувала їхній дух у час війни, що «загартувала» характер. Про книжкові історії, які навчили бути сміливими, справедливими, щирими, відкритими. Можна розказати про персонаж, який вас надихає. Напишіть текст, якщо є змога — додайте фото книги.

    Наша бібліотека долучається до проєкт «Мамо, я бачу війну!», оголошений Міністерством культури та інформаційної політики України. Саме ми — дитячі бібліотекарі — маємо зараз дати дітям оптимістичне та надійне почуття опори, яке здатна подарувати гарна книга. Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності.




Немає коментарів:

Дописати коментар